Kort verhaal

Mensen gaan dood als ze worden gebeten door een gifslang maar om een echt antigif te maken tegen het gif van een slangenbeet hebben wij u hulp nodig.

Tekort aan slangen gif

door brenda janssen

  • 10,000.00

    Financieringsdoel
  • 0.00

    Geld opgehaald
  • Campagne eindigt nooit

    Campagne-eindmethode
Verhoogde procent :
0%
Minimumbedrag is€ Maximaal bedrag is€ Put a valid number
Leidschendam, Nederland

brenda janssen

1 Campagnes | 0 Hield van campagnes

Zie volledige bio

Campagneverhaal

Mensen gaan dood als ze worden gebeten door een gifslang maar om een echt antigif te maken tegen het gif van een slangenbeet hebben wij u hulp nodig.

 

Gehandicapt

Slangenbeten zorgen elke dag weer voor veel ellende, over de hele wereld. Elke vier minuten overlijdt er iemand op aarde aan de gevolgen van een slangenbeet en vallen 150000 doden per jaar  en jaarlijks raken zo’n half miljoen mensen blijvend gehandicapt nadat ze gebeten zijn door een slang. Vooral  in Zuidoost-Azië en Afrika zijn veel mensen het slachtoffer van slangenbeten. Onderzoekers gaan de strijd tegen het gif aan ,maar hebben u hulp hard nodig?.

 

Tekort

Een tegengif is namelijk broodnodig voor deze slachtoffers, maar laat daar nu net een tekort aan zijn. In Costa Rica proberen onderzoekers op een bijzondere manier tegengif te creëren: ze injecteren paarden met kleine hoeveelheden slangengif, en die maken vervolgens antistoffen aan tegen het gif. Door het bloed van paarden af te tappen en te filteren, ontstaat uiteindelijk een bruikbaar tegengif voor mensen.  Het is niet zoveel antigif is binnen een paar weken op. Dan hebben de plaatselijke zieken huizen  geen tegengif meer in huis en kunnen weinig doen voor de slachtoffers die gebeten worden.

 

Mensen hebben niet veel geld voor tegen  gif te kopen . Een grote producent is gestopt met antigif te produceren omdat ze er niet veel aan konden verdienen . Dat kwam door dat er weinig slangen waren in de stad  en als iemand werd gebeten  dan werd het gewoon betaald omdat de mensen meer geld verdienen . Maar er zijn meer slangen in de dorpen  en daar zijn de mensen arm en kunnen  het  antigif niet kopen zonder geld. Het bedrijf  kon niks verdienen  omdat er zoveel mensen werden gebeten die geen geld hebben, En stopte de productie om antigif te maken. Nu zijn duizenden  mensen  de dupe  dat brengt gevaar met zich mee zoals  kinderen of oudere worden gebeten door een gifslang  dan kan het zijn dat diegene  er aan overlijdt . Daarom gaan wij deze actie starten om deze mensen met een slagenbeet een antitegengif   teverspreiden in verschillende landen waar het hard nodig is.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tekort aan slangen gif” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *