5 stappen naar een succesvolle droom!

Je hebt een prachtige droom en hebt besloten deze op  te zetten. Geweldig! Maar hoe pak je zoiets aan? Hoe weet je zeker dat mensen aan jouw droom gaan doneren?


1. Kies een haalbaar doel.

Het is aan te raden om een specifiek en realistisch doel te kiezen. Als je geld probeert in te zamelen voor een snoepreisje naar Ibiza voor € 50.000, omdat je rondgereden wil worden in een limousine is de kans niet erg groot dat mensen aan jou gaan doneren. 

Hoeveel kost de vlucht? Wat ga je doen? Hoeveel heb je nodig voor eten? Waarom ga je daarheen? Wees specifiek en transparant in waar het geld naartoe gaat en waar het voor nodig is. Mensen werken hard voor hun geld en kunnen beledigd raken als jij gewoon maar verwacht dat ze het allemaal aan jou gaan geven. 

2. Kies een sterke en ‘catchy’ titel.

Probeer te bedenken welke titels in de krant jouw aandacht grijpen.

‘Help ik heb geld nodig!!! 

of…

‘Kimberley geweldige kans om te studeren in Londen’

3. Kies een fantastische foto of maak een filmpje!

Bij een prachtige titel hoort natuurlijk een mooie foto of een geweldig filmpje dat past bij wat jij wil uitdragen naar de bezoekers van jouw droom. Misschien een lachende foto van Kimberley bij een kaart van Italië of een filmpje waar Kimberley vertelt over deze geweldige kans.

LET OP: Probeer logo’s, tekeningen en dergelijke te VERMIJDEN. Persoonlijke foto’s en filmpjes van mensen die hun droom waar willen maken, dát is wat mensen graag willen zien!

4. De drie belangrijkste elementen van crowdfunding / inzamelingsacties wereldwijd: delen, delen & delen!

Wat heb je aan een prachtige dromen-pagina als niemand het ziet? Het belangrijkste om ervoor te zorgen dat jouw droom werkelijkheid gaat worden is je makedreamscometrue -pagina (of droom zoals wij het noemen) zoveel mogelijk te delen. Als iemand een link ziet, kan hij/zij erop klikken en donateur worden! 

Deel je pagina op Facebook en Twitter. Mail het naar je ooms en tantes. Vraag of zij een kleine bijdrage willen leveren en het óók weer willen delen. 

Zelfs als je niet erg actief bent op Facebook of veel email-contacten hebt, heeft iedereen wel vrienden die kunnen willen helpen. We raden je aan om 4-5 van je beste vrienden te vragen of zij je willen helpen door jouw droom óók te delen via Facebook, Twitter en het rond te mailen. Je zou zelfs nog lokale media, zoals kranten, radio & televisie vragen of zij een interview met jou willen doen om meer aandacht te genereren voor jouw droom. 

5. Geregeld updates plaatsen & bedanken!

Donateurs willen natuurlijk heel graag zien waar hun geld naartoe is gegaan en wat voor effect het heeft gehad. Plaats een reactie onder je droom en zet deze gelijk óók op je Facebook-pagina zodat iedereen weet dat het is gelukt en dat je dankbaar bent voor alle mensen die hebben geholpen. Natuurlijk is het ook erg leuk om alle donateurs nog even persoonlijk een mailtje te sturen om ze te bedanken voor hun bijdrage!   

Samenvatting:

Nu weet je hoe je er álles aan kan doen om jouw droom succesvol te laten worden via makedreamscometrue.

Onthoud:

– Maak een interessante droom met een duidelijke titel, prachtige foto/video en een specifieke boodschap
– Deel je pagina met je vrienden, familie en kennissen door middel van Facebook, Twitter & Email. Als je hulp nodig hebt, vraag 4-5 van je beste vrienden om namens jou het bericht te verspreiden. 
– Plaats geregeld updates op je droom en laat mensen weten wat er met het geld gebeurd. Bedank mensen die hebben gedoneerd en wees niet bang om ook lokale media te benaderen!

We wensen je heel veel succes jouw droom ook werkelijkheid te maken!!

– Makedreamscometrue