Hoe lang duurt het voor het geld op mijn rekening staat?

Vanwege vernieuwde internationale regelgeving, hebben wij een uitbetalingstermijn van minimaal 14 dagen vanaf het moment dat je de opdracht tot uitbetalen verstuurd. Dit is om fraude, witwassen, terrorismefinanciering en sanctiewetgeving te voorkomen.

Hoe werkt het?

Stap 1: Klik op ‘Start een Droom’ en volg de stappen om je droom te starten.
Stap 2: Deel je Droom met je vrienden en familie via Facebook, Twitter, e-mail etc.
Stap 3: Ontvang donaties met meer dan 10 betaalmethoden!
Stap 4: Laat het geld uitkeren en maak jouw dromen of die van een ander werkelijkheid!

Waar kan ik geld voor inzamelen?

De meeste mensen gebruiken  Makedreamscometrue om geld in te zamelen voor zichzelf, een vriend of een dierbare in de belangrijkste momenten voor zijn of haar leven.

Dit zijn bijvoorbeeld medische kosten, kosten voor een opleiding, vrijwilligerswerk, begrafenissen, maar ook bijvoorbeeld voor dieren en huisdieren.

Maar natuurlijk zijn er nog miljoenen Dromen van mensen en we kijken uit naar de prachtige dromen die met behulp van Makedreamscometrue werkelijkheid zullen worden!

Is het veilig?

Makedreamscometrue behoort tot de veiligste crowdfunding platforms ter wereld. We gebruiken SSL en andere encryptiemethoden, omdat veiligheid bij ons de hoogste prioriteit heeft. Ook de partners waarmee wij werken, zoals onze payment service provider en hostingbedrijf, heeft de hoogste standaard in veiligheid en fraudepreventie.

Hoe ontvang ik mijn geld?

Zodra je Droom donaties begint te ontvangen, kun je een uitbetaling aanvragen vanaf dat er netto 25,- overgemaakt kan worden.

Maak je geen overigens geen zorgen over je donatie-meter, als je geld laten uitbetalen, heeft dit geen effect op je donatie-meter. Die zal op het totaalbedrag blijven staan.

Hoe lang duurt het voor het geld op mijn rekening staat?

Vanwege vernieuwde internationale regelgeving, hebben wij een uitbetalingstermijn van minimaal 14 dagen vanaf het moment dat je de opdracht tot uitbetalen verstuurd.

Dit is om fraude, witwassen, terrorismefinanciering en sanctiewetgeving te voorkomen.

Kan ik geld inzamelen voor een vriend?

Jazeker! Makedreamscometrue heeft een geweldig systeem, waarbij je bij het aanmaken van een droom je IBAN-rekeningnummer moet verifiëren. Je kunt hierbij het rekeningnummer van je vriend, stichting of dierbare laten verifiëren en zo gemakkelijk het geld naar hun rekening laten sturen.

Kost het iets?

Het is gratis om een Droom te starten en te delen. Je kan hierbij gebruik maken van alle functionaliteiten van Makedreamscometrue zonder ook maar iets te betalen.

Pas op het moment dat er een donatie wordt gedaan, vraagt makedreamscometrue een commissie van 6%. Daarnaast worden er transactiekosten gerekend afhankelijk per betalingsmethode. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de Algemene Voorwaarden.

Pas op voor andere sites die claimen dat ze 100% gratis zijn, zij zullen je donateurs kosten rekenen.

Moeten mijn donateurs ook betalen?

Nee, nooit. Andere sites zullen misschien je donateurs kosten rekenen zonder dat je het weet, maar wij zullen dat nooit doen. Donateurs betalen enkel het bedrag dat zij wensen te doneren en meer niet!

Zijn er ook tijdslimieten?

Nee. Bij Makedreamscometrue zijn er geen deadlines of tijdslimieten. Je Droom zal online blijven, totdat jij bepaalt dat je geen donaties meer wil ontvangen of dat je de volledige Droom verwijderd.

De meeste gebruikers laten hun Droom voor altijd actief, als een prachtige herinnering aan de mooie donaties, reacties en boodschappen die zij hebben ontvangen.

Wat als ik mijn doel niet haal?

Geen probleem. Bij Makedreamscometrue behoudt je elke donatie die je ontvangt. Het is niet verplicht om je doel te halen.

Hoe weet ik of iemand heeft gedoneerd?

Je zult bij elke donatie een email-notificatie ontvangen dat je een donatie hebt ontvangen.

Moet ik mijn echte naam gebruiken?

Ja. Makedreamscometrue  is een website die eerlijkheid en transparantie beloond.

Wie zal er aan mijn Droom doneren?

Je Droom zal gesteund worden door de mensen in jouw leven. Denk hierbij aan vrienden, familie, dierbaren, collega s, klasgenoten en teamgenoten.

Pas nadat er donaties zijn ontvangen van de mensen die je kent, zou het kunnen dat je de aandacht van andere mensen begint te trekken.

Wat als ik liever niet mijn Droom wil delen?

Het delen van je Droom met vrienden en familie is juist de reden dat Makedreamscometrue zo goed werkt. Niet alleen zullen de mensen in jouw leven je helpen je Droom werkelijkheid te maken, maar ze zullen ook helpen meer aandacht te creëren voor jouw Droom naar hun vrienden toe.

Makedreamscometrue-gebruikers zouden niet moeten verwachten dat vreemden gaan doneren aan hun Droom.

Moet ik mijn Facebook account gebruiken?

Hoewel dit een optioneel is, raden wij ten zeerste aan om je Facebook account te koppelen en dit zal het delen van je Droom met anderen veel makkelijker maken

Kan ik ook in het buitenland inzamelen?

Jazeker! Je Droom is zichtbaar voor iedereen die toegang heeft tot het internet. Daarnaast hebben wij behalve Ideal ook heel veel internationale betaalmethoden, zodat iedereen, overal ter wereld je kan helpen om jouw Droom werkelijkheid te maken.

Kunnen mensen uit het buitenland ook doneren aan mijn Droom?

Jazeker! Door onze internationale betaalmethoden kunnen mensen overal ter wereld doneren met hun favoriete betaalmogelijkheid.

Betalen mijn donateurs ook commissies?

Nee, nooit. Andere sites zullen misschien je donateurs kosten rekenen zonder dat je het weet, maar wij zullen dat nooit doen. Donateurs betalen enkel het bedrag dat zij wensen te doneren en meer niet!

Kunnen mensen doneren via hun mobiele telefoon?

Jazeker! Makedreamscometrue is helemaal geoptimaliseerd om er ook prachtig uit te zien op een smartphone of tablet, hierdoor is het ook via een mobiel of tablet ontzettend makkelijk gemaakt om te dromen of doneren!

We hebben offline geld ingezameld, kan dit toegevoegd worden?

Ja, via het dashboard (Bewerk Droom) kun je offline donaties toevoegen.

Kunnen donateurs anoniem doneren?

Natuurlijk. Donateurs kunnen een simpelweg het vakje ‘anoniem doneren’ aanvinken om hun donatie ‘anoniem’ te maken.

Hoe kan ik het geld naar mijn bankrekening sturen?

Login op je account en klik op ‘"Mijn Account" . Daarna kun je via het tabblad ‘"Uitbetalingen" een verzoek tot uitbetalen aanvragen.

Hoe zit het met belastingen enzo?

Helaas kunnen wij geen belastingadvies geven aangezien elke persoon en situatie van elkaar verschilt.

Hoewel dit op geen enkele manier een garantie of iets dergelijks is, zullen de meeste donaties worden gerekend als persoonlijke giften. Dit is belastingvrij.

Op dit moment heeft  Makedreamscometrue  nog geen ANBI-status.

Nogmaals: elke persoon en situatie verschilt van elkaar en om zeker te weten hoe het in jouw specifieke situatie zal zijn, raden we aan contact op te nemen met een belastingexpert bij jou in de buurt.